Při sestavování menu se můžete zamyslet také trošku jinak nad hlavním pokrmy. Vsaďte na originalitu a pohostěte své blízké vegetariánským menu, ve kterém má čestné místo například tento bramborový salát.
Ingredience:
1 kg | brambor |
300 g | Poctivé majonézy Vitana |
150 g | jedlých kaštanů |
100 g | smrkového džemu (z mladých výhonků) |
80 g | sterilovaného hrášku (bez nálevu) |
80 g | šalotky |
5 ks | kyselých okurek |
4 ks | středně velké mrkve |
1 lžíce | hořčice |
citrónová šťáva | |
Na ozdobu: | |
smrkový džem | |
křepelčí vajíčko |
Postup:
- Uvaříme brambory a také v octové vodě pomalu uvaříme mrkev.
- Troubu rozpálíme na 200 °C a pečeme kaštany po dobu 10 až 15 minut.
- Nakrájíme kyselé okurky, mrkev, kaštany a brambory.
- Vše smícháme, přidáme hrách a spařenou šalotku.
- Majonézu smícháme se smrkovým džemem, citronovou šťávou a hořčicí. Přidáme sůl, pepř a smícháme s majonézou. Nakonec smícháme vše dohromady.
- Udíme a podáváme na dřevu.
Pokud chcete přizpůsobit salát i svým vegetariánským přátelům, doporučujeme místo Poctivé majonézy použít klasickou sojanézu.