REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lenecké cukroví slepované ořechovým krémem, přelité čokoládovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické linecké cukroví slepované ořechovým krémem a přelévané čokoládovou polevou připravenou z tyčinky “Ledové kaštany”, dále zdobené dle fantazie.


Ingredience:
Na linecké cukroví:
300 ghladké nebo špaldové mouky
200 gmásla nebo margarínu
100 gpráškového cukru nebo pomletého třtinového cukru
1 ksvaječný žloutek
nastrouhaná citronová kůra
mouka na vál, papír na pečení
Na ořechovou nápň:
150 gpráškového cukru
200 gmletých ořechů
1 sáčekvanilkového cukru
1 dclmléka
Na polevu:
1 ksčokoládová tyčinka "Ledové kaštany"
vodní lázeň

Postup:

1. Na desku si prosejeme mouku a cukr, přidáme nastrouhané máslo, žloutek a citrónovou kůru, a rychle uhněteme na jemné těsto, necháme ho v chladu minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc odležet zabalené do fólie
2. Rozválíme si ho na 3-5 mm a vykrajujeme tvary, které ukládáme na plech s mastným papírem
3. Pečeme v předehřáté troubě tak na 180 °C dokud nám nezezlátnou
4. Vyjmeme a ukládáme na rovnou podložku
5. Po vychladnutí spojujeme v tomto případě ořechovou náplní a zdobíme (přeléváme) čokoládovou polevou (čokoládovou tyčinku “Ledové kaštany” si rozpustíme ve vodní lázni, dobře promícháme a hmotou cukroví přeléváme).

Příprava ořechové náplně:
1. Mléko, cukr a vanilkový cukr necháme povařit
2. Přidáme ořechy, smícháme vypneme a necháme vychladnout.

Doporučení:

Dále můžeme ozdobit různým cukrářským zdobením!

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy