REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lečo po maďarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původem maďarský pokrm s čabajkou (spišskou klobásou).


Ingredience:
Recept pro 4 osoby:
250 gklobásy (čabajka, spišská ...)
6 ksvelkých zelených paprik
4 ksvelkých rajčat
2 kscibule
2 lžíceoleje (sádla)
1 lžičkačervené mleté sladké papriky
1 lžičkačervené mleté pálivé papriky
mletý pepř
sůl (vegeta)

Postup:

1. Rajčata i papriky dobře omyjeme, papriky zbavíme semeníku, oboje nakrájíme na menší kousky
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší plátky
3. Klobásu můžeme také oloupat a pokrájíme ji na tenčí kolečka
4. Ve větším hrnci rozehřejeme olej (sádlo) a zpěníme cibuli, pak hrnec stáhneme z přímého ohně a zaprášíme cibuli mletými paprikami (nesmí projít varem, jinak nám papriky zhořknou!)
5. Do hrnce dále přidáme pokrájenou klobásku, papriky a rajčata a vše za občasného míchání dusíme
6. Nezapomeneme dochutit solí (vegetou) a pepřem
7. Jakmile je zelenina měkká a šťáva částečně vydušená, máme hotovo
8. V případě potřeby znovu dochutíme solí a pepřem a podáváme horké.

Doporučení:

Nejlépe se k leču hodí čerstvý chléb, popřípadě rýže. V Čechách přidáváme do leča i vajíčko (v bodě 5 tohoto receptu).

Poznámka:

Klobásku můžeme nahradit salámem nebo párky, pro pravé milovníky ohnivé kuchyně navrhujeme přidat do leča chilli papričky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy