REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutý koláč s tvarohem a rybízem, ozdobený drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert z kynutého základu potřeného ochuceným tvarohem, dozdobeného rybízem a drobenkou.


Ingredience:
300 ghladké mouky
250 gměkkého tvarohu
200 gmraženého rybízu
100 gkrupicového cukru
80 gmoučkového cukru
90 ghrubé mouky
40 gHery
20 gdroždí
150 mlmléka
2 sáčkyvanilkového cukru
1 lžičkacitronové kůry
2 ksvejce
máslo na vymaštění plechu

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vymícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít, což trvá cca 10-15 minut
2. Do mísy vsypeme zbylou hladkou mouku a moučkový cukr (necelých 60 g), přidáme také 1 sáček vanilkového cukru, sůl, 1 ks vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto
3. V teple těsto zakryté utěrkou necháme vykynout
4. Tvaroh rozmícháme s 80 g moučkového cukru, 1 sáčkem vanilkovým cukrem, 1 ks vejcem a citronovou kůrou
5. Ze 40 g hrubé mouky, 40 g cukru a 40 g Hery připravíme drobenku
6. Vykynulé těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 1 cm silný a přeneseme ho na vymaštěný plech
7. Navrch rozetřeme tvarohovou náplň a rozložíme ovoce, v tomto případě rybíz
8. Koláč posypeme drobenkou a necháme znovu kynout, tak 15 minut
9. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy