REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutý koláč s tvarohem a rybízem, ozdobený drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert z kynutého základu potřeného ochuceným tvarohem, dozdobeného rybízem a drobenkou.


Ingredience:
300 ghladké mouky
250 gměkkého tvarohu
200 gmraženého rybízu
100 gkrupicového cukru
80 gmoučkového cukru
90 ghrubé mouky
40 gHery
20 gdroždí
150 mlmléka
2 sáčkyvanilkového cukru
1 lžičkacitronové kůry
2 ksvejce
máslo na vymaštění plechu

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vymícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít, což trvá cca 10-15 minut
2. Do mísy vsypeme zbylou hladkou mouku a moučkový cukr (necelých 60 g), přidáme také 1 sáček vanilkového cukru, sůl, 1 ks vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto
3. V teple těsto zakryté utěrkou necháme vykynout
4. Tvaroh rozmícháme s 80 g moučkového cukru, 1 sáčkem vanilkovým cukrem, 1 ks vejcem a citronovou kůrou
5. Ze 40 g hrubé mouky, 40 g cukru a 40 g Hery připravíme drobenku
6. Vykynulé těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 1 cm silný a přeneseme ho na vymaštěný plech
7. Navrch rozetřeme tvarohovou náplň a rozložíme ovoce, v tomto případě rybíz
8. Koláč posypeme drobenkou a necháme znovu kynout, tak 15 minut
9. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy