REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květy denivky vařené v páře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Květy denivek jsou považovány v asijské kuchyni za delikatesu, stojí za vyzkoušení. Jejich jemná hrášková chuť vás určitě překvapí!


Ingredience:
50 kskvětů nebo poupat denivky plavé
1 ksnasekaný česnek
máslo
voda
sůl
hrnec s pařáčkem a poklicí

Postup:
  1. Do vyššího hrnce nalijeme 2-3 cm vody, vložíme pařák, na který naskládáme květy, přikryjeme pokličkou, od doby varu vaříme v páře květy 2 minuty
  2. Uvařené květy naskládáme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, osolíme, kdo má rád ostřejší pokrmy, může přidat nasekaný česnek.
Doporučení:

Vhodná příloha je rýže.

Poznámka:

Recept k článku: Denivky v kuchyni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy