Uvařený květák smíchaný s dalšími ingrediencemi, ve tvaru placiček usmažený dozlatova.
Ingredience:
1 ks | většího květáku |
120 g | sýra eidamu |
100 g | dětské krupičky |
2 ks | vajec |
2 lžíce | sekané petrželky |
1/2 lžičky | kurkumy |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný květák rozebereme na růžičky a povaříme ve vroucí osolené vodě, asi 10-15 minut, doměkka
2. Uvařený květák vidličkou nahrubo rozšťoucháme, zasypeme dětskou krupičkou, promícháme a necháme prohřát asi 10 minut
3. Do květákové směsi přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, žloutky, tuhý sníh z bílků, kurkumu, nadrobno nasekanou petrželku, podle chuti osolíme a dobře promícháme
4. Ze směsi vytvoříme menší placičky, které smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami.