REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kuřecí stehna servírovaná se smetanovou omáčkou s chutí a vůní po mleté červené paprice a dalších ingrediencích.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 kskuřecích stehen
4 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření
1 kscibule
1 kskostky drůbežího vývaru
1 ksbobkového listu
200 mlsmetany 12 %
50 gmásla
1 lžícesladké mleté papriky
1 lžícehladké mouky
voda
olej
sůl

Postup:

1. Nohy očistíme, osolíme a dáme na pekáček spolu s kouskem másla, přilijeme trochu vody a dáme zaklopené péci při teplotě kolem 180 °C 2. V průběhu pečení kuřecí maso poléváme výpekem, popřípadě podléváme vodou a pečeme do měkka, před koncem pečení dopékáme odklopené, aby se nám vytvořila zlatavá kůrčička
3. V hrnci na oleji orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme lžíci sladké papriky, zalijeme 0,5 l vody, přidáme koření a kostku drůbežího vývaru a vše důkladně provaříme cca 20 minut
4. Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně a nalijeme ji do vařící omáčky
5. Přidáme výpek z upečeného masa, chvíli provaříme, popřípadě dochutíme solí, přecedíme přes tenké sítko
6. Porce kuřete servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, či rýží mírně zalité smetanovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy