V troubě upečené prošpikované nohy kuřete, ochucené divokým kořením, ke konci pečení podlité červeným vínem a dopečené do měkka spolu s houbami a zeleninou.
Ingredience:
4 ks | kuřecí stehna |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
1/4 ks | celeru |
100 g | slaniny |
100 g | hub |
1 dl | červeného vína |
bobkový list | |
nové koření | |
jalovec | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, dáme do pekáče vytřeného olejem
2. Přidáme jalovčinky, bobkový list, nové koření, na plátky pokrájenou cibuli a česnek a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, můžeme mírně podlít vodou
3. Po 45 minutách pečení přidáme nakrájené houby, mrkev a celer, vše zalijeme červeným vínem a dopečeme doměkka
4. Podáváme s vařenými brambory.
Autor receptu: Dalibor Marounek