REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí Potacchio

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept připravil šéfkuchař a restauratér, rodilý Ital, Riccardo Lucque v rámci sezónního Toskánského Chef menu a zdravého Fit Calories menu Bageterie Boulevard.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskuřecí stehna
2 ksvetší rajčata
4 kscherry rajčata na pečeníí
4 ksplátky slaniny
1 ksbarevná masitá paprika
1 ksstroužek česneku
1 ksvelká dlouhá bageta
1 dlbílého vína na podlití,
lístky čerstvého špenátu
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejdříve připravíme omáčku; osmahneme na olivovém oleji kuřecí stehna z obou stran hezky dohněda, přidáme k nim nakrájená rajčata, česnek a rozmarýn, poté na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme bílým vínem a dusíme
  2. Mezitím rozehřejeme troubu na 160 °C
  3. Na půlky rozkrojíme cherry rajčátka, osolíme je a opepříme, pečeme je v předehřáté troubě okolo 5 minut
  4. Jakmile jsou kuřecí stehna měkká, vyjmeme je a vzniklou omáčku lehce rozmixujeme
  5. Kuřecí stehna zbavíme kůže a natrháme na kousky
  6. Podélně rozkrojíme bagetu, dáme na ni připravenou omáčku, natrhaná kuřecí stehna, upečená rajčátka a nakonec čerstvý špenát
  7. Bagetu přiklopíme druhou půlkou, v půli překrojíme a můžeme servírovat.
Poznámka:

Recept k článku: Lehké a zdravé svačiny na piknik, do školy i do práce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy