REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí křidélka v pikantní medové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křidélka naložená v ostré marinádě kromě jiného ochucené medem, zázvorem a chilli, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gkuřecích křidélek
alobal
sůl
Na marinádu:
6 lžictekutého medu
6 lžicoleje
1 lžícekvalitní sojové omáčky
2 lžičkyworcersterské omáčky
1 lžičkasušeného zázvoru
1 lžičkasladké mleté papriky
1/2 lžičkychilli
3 ksstroužky česneku
šťáva z 1/2 citronu
čertvě drcený pepř
sůl

Postup:

1. Suroviny na marinádu prošleháme metličkou
2. Křidýlka osolíme a protáhneme marinádou, uložíme do pekáčku a zalijeme zbytkem marinády, přiklopíme nebo použijeme alobal, necháme marinovat
3. V troubě při 160 °C pečeme 3/
4 hodiny, pak odklopíme a častého polévání pečeme dalších cca 20 minut při 180 °C
4. Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborami.

Doporučení:

Maso marinujeme ideálně 24 hod nebo přes noc, ale stačí i 2 hodiny, když není čas. Křidélka lze připravit i na grilu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy