REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí křidélka s chorizem a zeleninou z jednoho pekáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V jednom hrnci upečené plátky brambor obložené kuřecími křidélky a dalšími dobrotami, podlité vodou, okořeněné klasickou sladkou mletou a uzenou paprikou, rozmarýnem.


Ingredience:
12 kskuřecích křidélek
6 ksvelkých brambor
5 ksstroužků česneku
1 kskousek uzeného bůčku
1 ksmenší cuketa
1 kschorizo
1 kscibule
1 hrstcherry rajčátek
sladká a uzená mletá paprika
čerstvý rozmarýn
voda
sůl

Postup:

1. Na dno pekáče dáme na cca centimetrové plátky nakrájené brambory, osolíme
2. Na brambory položíme osolená křidélka, obložíme na nudličky nakrájeným uzeným bůčkem a na kolečka pokrájeným chorizem, cibulí a přepůlenými stroužky česneku
3. Povrch posypeme oběma paprikami, čerstvým rozmarýnem a podlijeme vodou do výše brambor
4. Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C, pečeme 45 minut
5. Přidáme přepůlená rajčátka a nakrájenou cuketu, můžeme zlehka promíchat a dopečeme odkryté asi 15-20 minut.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy