S cibulkou orestovaná kuřecí játra, podlitá vodou nebo vývarem, podušená doměkka.
Ingredience:
500 g | kuřecích jater |
4 lžíce | sladkého kečupu |
2 lžíce | sladké červené papriky |
1 ks | středně velké cibule |
hladká mouka | |
mletý černý pepř | |
voda nebo vývar | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji
2. K cibulce přidáme opraná, okapaná, na menší kousky nakrájená játra, opečeme je
3. Opečená játra zasypeme sladkou paprikou a zamícháme, ihned je podlijeme vodou nebo vývarem
4. Játra okořeníme pepřem, přidáme kečup a pod pokličkou chvíli podusíme doměkka
5. Před dokončením pokrm zahustíme moukou, sundáme ze zdroje tepla a podle chuti osolíme, ihned podáváme.