REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí játra s restovanou cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvlášť v pánvi na sádle a slanině orestovaná cibule, promíchaná na druhé pánvi orestovanými, v mouce obalenými játry, směs chvíli povařená, dochucená kečupem a bílým vínem.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gchlazených krůtích jater
50 gslaniny
50 mlbílého vína
2 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
1 lžícekečupu
1 lžíceoleje
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkadrceného kmínu
špeka chilli
pepř
sůl

Postup:

1. V pánvi rozpálíme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme sádlo a na céčka nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova
2. Do misky dáme očištěná, blan zbavená játra, která překrájíme na velikost sousta
3. K játrům pak přidáme koření (i sůl), zasypeme moukou, pořádně promícháme, aby se každý jednotlivý kousek hezky obalil v koření i mouce
4. V druhé pánvi rozpálíme olej a vkládáme játra, z každé strany je restujeme 3 minuty
5. Pak přendáme do pánve s cibulí, přidáme kečup, víno a necháme krátce provařit
6. Doladíme chutě a můžeme podávat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy