Uvařené kuře, zapečené s okurkem a žampióny.
Ingredience:
3 ks | kyselé okurky |
2 ks | utřené sardele |
1 ks | kuřete |
1 ks | citrón |
nebo lžička sardelové pasty | |
100 g | žampiónů |
100 g | másla |
2 lžíce | hladké mouky |
1/8 l | bílého přírodního vína |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuře uvaříme do měkka
2. Měkké kuře vykostíme a rozkrájíme na větší kusy
3. Žampióny očistíme nakrájíme na plátky a udusíme na 20 g másla
4. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky
5. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete, vínem a povaříme do husté omáčky
6. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, vyplníme kuřecím masem, okurkami a žampióny
7. Pak vše zalijeme omáčkou, smíchanou s utřenými sardelemi a zapékáme asi 25 minut v troubě
8. Kuře nakrájíme na porce a podáváme s vařenými brambory, s okurkou nebo se zeleninovým salátem a kompotem.
– Příprava jíšky viz: Jíška.