REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře v zapékací misce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené kuře, zapečené s okurkem a žampióny.


Ingredience:
3 kskyselé okurky
2 ksutřené sardele
1 kskuřete
1 kscitrón
nebo lžička sardelové pasty
100 gžampiónů
100 gmásla
2 lžícehladké mouky
1/8 lbílého přírodního vína
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře uvaříme do měkka
2. Měkké kuře vykostíme a rozkrájíme na větší kusy
3. Žampióny očistíme nakrájíme na plátky a udusíme na 20 g másla
4. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky
5. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete, vínem a povaříme do husté omáčky
6. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, vyplníme kuřecím masem, okurkami a žampióny
7. Pak vše zalijeme omáčkou, smíchanou s utřenými sardelemi a zapékáme asi 25 minut v troubě
8. Kuře nakrájíme na porce a podáváme s vařenými brambory, s okurkou nebo se zeleninovým salátem a kompotem.

Poznámka:

– Příprava jíšky viz: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy