REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s nádivkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné nádivkou z hub, vařených vajec, jater a dalších ingrediencí, upečené dozlatova obložené nakrájenou paprikou a rajčaty.


Ingredience:
1 kskuřete
2 kspaprik
2 ksrajčat
100 gsádla
voda
sůl
Na nádivku:
2 lžícenasekané petrželky
150 mlmléka
100 gdrůbežích jater
100 gčerstvých hub
100 gmásla
50 gslaniny
4 kshousek
3 ksnatvrdo vařených vajec
1 kscibule
mletý pepř
majoránka
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěné houby i játra na menší kousky a oloupanou cibuli nasekáme na jemno
2. V pánvi orestujeme slaninu, přidáme cibuli i houby, krátce osmahneme, přimícháme játra a dochutíme solí, pepřem i majoránkou, nakonec vmícháme na jemno nasekanou petrželku, podusíme a odstavíme z tepla
3. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, přidáme utřené změklé máslo, podušenou směs, na menší kousky nakrájená vejce a vše promícháme
4. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, dobře osolíme, naplníme připravenou nádivkou, stehna svážeme provázkem a kuře vložíme do pekáčku prsíčky nahoru
5. Očištěné papriky a omytá rajčata nakrájíme na kousky, přidáme do pekáčku ke kuřeti, kuře potřeme sádlem, zbytek sádla na něho položíme, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy