REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s masovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře naplněné plátky citronu a masovou nádivkou, upečené dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
2 kskoleček citronu
100 gmásla
kmín
voda
sůl
Na nádivku:
150 gvařeného kuřecího masa
150 guzeného masa
400 mlmléka
4 ksstarších rohlíků
3 ksvajec
1 ksmenší cibule
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
čerstvá petržel
olej

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče a poklademe plátky másla, pak kolečka citronu vložíme do kuřete, přidáme plátek másla, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka, za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem
2. Během pečení si připravíme nádivku; oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky krátce orestujeme na oleji, přidáme nakrájené kuřecí i uzené maso a společně opečeme, přidáme v mléku namočené, lehce vymačkané na kostičky nakrájené rohlíky, rozšlehaná vejce, oloupaný utřený stroužek česneku, sůl, pepř, na drobno nasekanou petržel a promícháme (nádivku můžeme naředit mlékem nebo zahustit strouhankou)
3. V polovině pečení kuře vyjmeme z pekáče, slijeme přebytečný výpek, na dno pekáče dáme připravenou nádivku, kuře na ni položíme a dopečeme dozlatova (asi 30 minut).

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy