REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře plněné játrovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře nadité nádivkou z jater, strouhanky, vajíčka, mandlí a koření, upečené dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
grilovací koření
voda na podlití
Na náplň:
4 lžícestrouhanky
100 gkuřecích jater
1 hrstsekaných mandlí
2 ksstroužků česneku
1 ksvajíčka
špetka muškátového květu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na nádivku smícháme očištěná naškrábaná játra se strouhankou, vajíčkem, na drobno nasekanými oloupanými mandlemi, oloupanými utřenými stroužky česneku, pak směs okořeníme špetkou muškátového květu, mletým pepřem a solí
2. Očištěné kuře naplníme připravenou nádivkou, posypeme grilovacím kořením, dáme do pekáčku, přidáme zbytek nádivky a podlijeme trochou vody
3. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme do měkka a dozlatova, za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy