REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí roláda se špenátem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda plněná sýrem smíchaným s bylinkami, špenátem a sušenými meruňkami, v troubě upečená doměkka.


Ingredience:
1 kskrůtího stehna
2 hrstičerstvých špenátových listů
3 lžíceoleje
2 lžícenasekaných čerstvých bylinek (bazalka, petržel)
100 gčerstvého sýra
80 gsušených meruněk
mletý pepř
solamyl
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné stehno opláchneme, osušíme, vykostíme, rozklepeme na tenký plát, osolíme a opepříme
2. Pak plát potřeme čerstvým sýrem důkladně promíchaným s na jemno nasekanými bylinkami, poklademe špenátovými listy a sušenými meruňkami, opatrně stočíme do rolády a převážeme provázkem
3. Do pekáčku nalijeme olej, vložíme roládu, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme doměkka (asi 45 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
4. Měkké maso vyjmeme z pekáčku, zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a uchováme v teple, šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody, promícháme a chvíli povaříme 5. Na talíře rozdělíme plátky masa, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramboraminebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy