Roláda plněná sýrem smíchaným s bylinkami, špenátem a sušenými meruňkami, v troubě upečená doměkka.
Ingredience:
1 ks | krůtího stehna |
2 hrsti | čerstvých špenátových listů |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, petržel) |
100 g | čerstvého sýra |
80 g | sušených meruněk |
mletý pepř | |
solamyl | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné stehno opláchneme, osušíme, vykostíme, rozklepeme na tenký plát, osolíme a opepříme
2. Pak plát potřeme čerstvým sýrem důkladně promíchaným s na jemno nasekanými bylinkami, poklademe špenátovými listy a sušenými meruňkami, opatrně stočíme do rolády a převážeme provázkem
3. Do pekáčku nalijeme olej, vložíme roládu, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme doměkka (asi 45 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
4. Měkké maso vyjmeme z pekáčku, zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a uchováme v teple, šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody, promícháme a chvíli povaříme 5. Na talíře rozdělíme plátky masa, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramboraminebo rýží.