REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička na šalotkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečené plátky krkovice ochucené paprikou, pepřem a solí, servírované přelité omáčkou z výpeku dochucenou vínem a ve výpeku podušenými půlkami šalotek.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskrkovice s kostí
200 gšalotek
50 clbílého vína
1 lžícenasekané pažitky
červená mletá paprika
hladká mouka
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Krkovice na okraji nařízneme, aby se nekroutily, lehce naklepeme, opepříme, poprášíme lehce sladkou paprikou, osolíme
  2. Maso opečeme na oleji do měkka, z obou stran, opečené krkovice odložíme stranou na teplé místo
  3. Do šťávy po pečení přidáme přepůlené šalotky, podlijeme vínem, dusíme, až šalotky změknou
  4. Směs zaprášíme hladkou moukou, zjemníme kouskem másla, přidáme nasekanou pažitku, krátce povaříme
  5. Krkovice na talíři přelijeme omáčkou se šalotkami, podáváme například s vařenými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy