Plátek vepřového masa zprudka orestovaný a ochucený hrubě mletým pepřem, pak dopečený v troubě. Nejrychlejší způsob jak připravit dobrý steak z krkovičky.
Ingredience:
Na jednu porci: | |
1 ks | plátku vepřové krkovice (3 cm na výšku) |
1 ks | plátku másla |
2 lžíce | oleje |
hrubě mletý pepř nebo steakové koření | |
hrubě mletý pepř nebo steakové koření |
Postup:
- Maso naklepeme hřbetem ruky, na krajích nařízneme, zakápneme olejem, posypeme pepřem nebo kořením (bez soli) a necháme 1/2 hodin odležet.
- Na pánvi (ideální je litinová), rozpálíme trochu oleje a maso zprudka opečeme, z každé strany 3 minuty; pak případně osolíme.
- Vložíme do vyhřáté trouby (180 st.) a necháme 10 minut dojít.
- Maso odložíme na prkýnko a necháme jej pár minut “vydýchat”, pak na horké maso dáme plátek másla a můžeme hodovat.
Příloha? Třeba čerstvá bagetka.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.