REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z vařených brambor a dalších ingrediencí, naplněné makovou náplní, upečené dozlatova, nakonec obalené v cukru.


Ingredience:
150 gvařených brambor
150 ghladké mouky
70 gcukru krupice
70 gtuku na pečení
1 ksvejce
1 sáčekvanilinového cukru
1/2 sáčkukypřicího prášku do pečiva
špetka soli
mouka na vál
moučkový cukr na obalení
Na makovou náplň:
1 sáčekvanilinového cukru
1 lžičkamásla
150 gmáku
80 gcukru
3 dlmléka
strouhaná citronová kůra
mletá skořice
trochu rumu (nemusí být)

Postup:

1. Připravíme si náplň; umletý mák zalijeme mlékem a asi 5 minut podusíme, pak přidáme rozpuštěné máslo, oba druhy cukru, ochutíme skořicí, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, případně rumem, promícháme a necháme vychladnout
2. Vařené brambory nastrouháme, přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, krupicový i vanilinový cukr, změklý tuk na pečení, vejce, špetku soli a vypracujeme těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na plát
3. Nakrájíme ho na široké pruhy a ty ještě na trojúhelníky, na každý dáme lžičku náplně a ze širší strany svineme těsto směrem ke špičce do rohlíčků
4. Přeložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova
5. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.

Doporučení:

Rohlíčky můžeme plnit různými náplněmi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy