REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké perníkové sušenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušenky s perníkovou příchutí, obalené v sezamových semínkách. Hotové za pár minut a měkké ihned po upečení.


Ingredience:
3 hrnkyhladké mouky
1,75 hrnkumoučkového cukru
250 gHery nebo másla
3 lžičkyprášku do pečiva
2,5 lžičkyperníkového koření
2 kscelá vejce
sezamová semínka
mandlová esence
sůl

Postup:

1. Rozpustíme si tuk a počkáme, až trochu zchladne
2. Mezitím si v míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, špetičku soli a perníkové koření
3. Pak přidáme rozpuštěný tuk a nakonec vajíčka smíchaná s mandlovou esencí
4. Ručně vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na čtyři části
5. Vytvoříme z nich válečky a krájíme na centimetrové kousky – aby nám pak z každého vznikla kulička o průměru asi tři centimetry
6. Každou kuličku obalíme v sezamu a položíme na pečicí papír – s asi třícentimetrovými rozestupy mezi jednotlivými kousky
7. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 – 15 minut, dokud kraje lehce nezezlátnou.

Doporučení:

Sušenky jsou ihned křehké, mají delší trvalivost. Je vhodné uchovávat je v uzavřených sklenicích nebo plechovkách, aby nezvlhly.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy