REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krakovský fazolový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařenýh fazolí, nakrájené uzeniny a zeleniny je spojen majonézovou spojkou.


Ingredience:
Na 1 kg:
200 gbarevných fazolí
200 gmajonézy základní
150 gměkkého salámu
100 gčervené řepa sterilované
bez nálevu
100 gcibule
10 gocta
10 gcukru
10 gsoli
3 gmletého černého pepře

Postup:

1. Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené
2. Namočené fazole uvaříme v téže vodě bez soli doměkka
3. Scedíme je a necháme vychladnout
4. Přidáme na kostičky (nudličky) nakrájenou uzeninu, řepu a na kolečka nakrájenou cibuli
5. Vše promícháme s majonézou ochucenou octem, cukrem, mletým pepřem a solí.

Poznámka:

– Příprava základní majonézy viz: Majonéza základní .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy