Salát z uvařených fazolí, nakrájené uzeniny a zeleniny je spojen majonézovou spojkou.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
200 g | barevných fazolí |
200 g | majonézy základní |
150 g | měkkého salámu |
100 g | červené řepa sterilované bez nálevu |
100 g | cibule |
10 g | octa |
10 g | cukru |
10 g | soli |
3 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené
2. Namočené fazole uvaříme v téže vodě bez soli doměkka
3. Scedíme je a necháme vychladnout
4. Přidáme na kostičky (nudličky) nakrájenou uzeninu, řepu a na kolečka nakrájenou cibuli
5. Vše promícháme s majonézou ochucenou octem, cukrem, mletým pepřem a solí.
Příprava základní majonézy viz: Majonéza základní .