REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krajíc chleba potřený máslem, obložený vajíčkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika jen pro připomenutí a inspiraci. Krajíc chleba potřený pomazánkovým máslem, nebo klasickým máslem, obložený vejcem uvařeným na tvrdo, osolený, posypaný podrceným barevným pepřem, ozdobený petrželkou.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 ksvelký krajíc čerstvého chleba
1 ksvejce
máslo nebo poamzánkové máslo
voda
pepř
sůl
lístky petrželky na ozdobu

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo, pro začátečníky, prostě vložíme vejce do studené vody a až začne voda vařit, necháme 8-10 minut bublat, pak vodu slijeme a vejce zprudka zchladíme studenou vodou
2. Chléb potřeme máslem, obložíme vajíčkem nakrájeným na kolečka, posypeme solí a drceným barevným pepřem
3. Servírujeme ozdobený snítky petrželky třeba s horkým čajem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy