REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené košíčky plněné ořechovou náplní, polité polevou, zdobené ořechy nebo marcipánovou kytičkou.


Ingredience:
Rozpis na 20 kousků:
260 gpolohrubé mouky
160 gmásla
100 gmoučkového cukru
40 gkakaa
Na náplň:
90 gmoučkového cukru
80 gmásla
60 gvlašských ořechů
50 gpiškotů
2 ksvajec
Na polevu:
300 gmoučkového cukru
250 g másla
50 gkakaa
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
půlky vlašských ořechů na ozdobu
marcipánové kytičky na ozdobu

Postup:

1. Polohrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem i s kakaem, pak vše prosijeme na vál, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a vypracujeme pevné těsto, které necháme v ledničce 1 hodinu odležet
2. Na náplň změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem i rozklepnutými vejci a vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy a rozdrcené nebo umleté piškoty
3. Těsto rozdělíme na kousky, vtlačíme je do formiček na košíčky a do středu dáme lžíci připravené náplně, rozložíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, poté necháme krátce zchladnout ve formičkách a potom vyklopíme
4. Na polevu rozpuštěné máslo smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem a kakaem
5. Po vychladnutí košíčky polijeme nebo postříkáme polevou, ozdobíme půlkou ořechu nebo marcipánovou kytičkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy