Brambory dušené s cibulí, kořením, špenátem a dalšími ingrediencemi, servírované s vložkou bílého jogurtu.
Ingredience:
650 g | sekaného čerstvého špenátu |
500 g | brambor |
4 lžíce | neslazeného bílého jogurtu |
4 lžíce | oleje |
1 lžička | římského kmínu |
0,5 lžičky | semínek koriandru |
150 ml | zeleninového vývaru |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | kardamomu |
1 ks | červené chilli papričky |
1 ks | cibule |
čerstvý zázvor (1 cm) | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm umletý (rozdrcený) kardamom, koriandr a římský kmín
2. Po 2 minutách přidáme očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané, na jemno nakrájené stroužky česneku, strouhaný zázvor a smažíme za občasného míchání další 2 minuty
3. Pak podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme brambory nakrájené na čtvrtky a dusíme vše na mírném ohni pod pokličkou asi 30 minut, dokud brambory nezměknou 4. Potom přidáme špenát, ještě 5 minut dusíme, sundáme z tepla, vmícháme jogurt a ochutíme solí i pepřem.