REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompotované blumy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Blumy sterilované v nálevu z vody, cukru, kyseliny citronové, badyánu a skořice.


Ingredience:
Na 4 litrové sklenice:
2 kgblum
800 gcukru krupice
10 gkyseliny citronové
2 lvody
2 kshvězdiček badyánu
2 kskousků celé skořice

Postup:

1. Zralé pevné blumy dobře omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek
2. Na nálev do hrnce vsypeme krupicový cukr, zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme krátce svařit, poté přidáme kyselinu citronovou, kousek skořice a badyán 3. Blumy naskládáme do čistých vyvařených sklenic, zalijeme je horkým nálevem až po okraj, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy