REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosovo-pomerančové crinkles

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na “popraskané” cukroví s chutí a vůní po pomerančích a kokosu. Jede o pečené cukroví obalené v cukru.


Ingredience:
240 ghladké mouky
180 gkokosu
150 gkrupicového cukru (dala jsem třtinový)
60 gpovoleného másla
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
2 ksvejce
1 kspomeranč (kůra z celého, šťáva z půlky)
moučkový cukr na obalení
špetka soli

Postup:
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a šleháme do pěny, přidáme špetku soli, nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče, kokosovou moučku a prosátou mouku smíchanou s kypř. práškem, vypracujeme polotuhé těsto a dáme do mikrotenového sáčku na 1 hodinu do ledničky
  2. Dva nízké plechy si vysteleme papírem na pečení a lžičkou odkrajujeme malé kousky těsta, v dlaním zakulatíme na vel. třešně a klademe na tác
  3. Do misky si nasypeme moučkový cukr, vložíme pár kuliček a jemně miskou zatřepeme, aby se kuličky důkladně cukrem obalily
  4. S rozestupy cca 3 cm klademe do plechu a v troubě na 180 °C, pečeme cca 15 až 20 minut, doba pečení může být i kratší, záleží na troubě, že máme upečeno, poznáme podle barvy, musí být světle růžové, shora trochu popraskané, a když je vezmeme do prstů, jdou lehce od papíru a jsou tvrdé
  5. Po schládnutí vložíme bochánky do uzavíratelné krabičky.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy