REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové tolary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční cukroví připravené z nastrouhaného kokosu, hladké mouky, másla nebo margarínu, cukru, žloutku a čokoládové polevy.


Ingredience:
Rozpis asi na 70 ks:
300 ghladké mouky
200 gmásla nebo margarínu
150 gnastrouhaného kokosu
150 gčokoládové polevy
100 gcukru krupice
1 ksžloutku
pečící fólie

Postup:

1. Na pánvi bez tuku opražíme kokos do světlerůžova, pak ho sejmeme z tepelného zdroje a dáme vychladnout
2. Do mísy vložíme mouku, tuk nakrájená na vločky, cukr, žloutek a 100 g opraženého kokosu
3. Vařečkou či ručním elektrickým mixérem zpracujeme přísady do hladkého těsta, které ještě rukama důkladně prohněteme
4. Těsto dáme na prkénko, kde z něho vytvoříme válečky o průměru asi 3 cm, dáme přibližně na 2 hodiny ztuhnout
5. Válečky rozkrájíme na plátky silné asi 0,5 cm, rozložíme je na plech vyložený pečící fólií a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10-12 minut, pak je vyjmeme a dáme na kuchyňskou mřížku zchladnout
6. V horké lázni rozehřejeme polevu, tolary jí potřeme a asi po 10 minutách je posypeme zbývajícím kokosem a dáme do chladničky ztuhnout.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy