Pečené vánoční cukroví. Upečené kokosové pečivo ozdobené mandlí, máčené v čokoládě.
Ingredience:
Rozpis asi na 30 kusů: | |
375 g | strouhaného kokosu |
200 g | marcipánové hmoty |
150 g | čokoládové polevy |
75 g | moučkového cukru |
30 g | oloupaných mandlí |
3 ks | bílky |
Postup:
1. Prosátý moučkový cukr a na kousky nakrájenou marcipánovou hmotu důkladně hněteme do pevného těsta
2. Na válu, který posypeme moučkovým cukrem těsto jemně vyválíme na placku a z ní pak vykrájíme 30 koleček o průměru asi 4 cm, opatrně je přeneseme na plech vyložený pečícím papírem
3. Z bílků, do přisypáváme strouhaný kokos, ušleháme pevný sníh, naplníme jím sáček se zdobítkem ve tvaru hvězdičky a na marcipánová kolečka nastříkáme pusinky
4. Nakonec do každé vtlačíme mandlí
5. V troubě vyhřáté na 175 °C pečeme přibližně 20 minut, hotové sundáme z plechu a necháme dobře vychladnout
6. Rozpustíme si čokoládovou polevu, postupně ještě do teplé čokolády máčíme spodek pusinek, klademe je obráceně na pergamenový papír a necháme pořádně ztuhnout.