REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové hvězdičky IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto ochucené nastrouhaným kokosem, po odležení v chladu rozválené, z něj vykrájené hvězdičky, ty upečené v troubě. Cukroví po dvou slepené marmeládou a polité bílou čokoládovou polevou.


Ingredience:
220 ghladké mouky
200 gmásla nebo Hery
120 gpráškového cukru
120 gstrouhaného klokosu
cca 100 gpikantního džemu
1 ksvejce
1 ksžloutek
Na polevu:
150 gcukru
100 gbílé čokolády
2 lžícemléka
2 lžícevody
několik kapek oleje
Ostatní:
mouka na pracovní plochu, papír na pečení, cukrářské zdobení

Postup:

1. Mouku smícháme s cukrem a kokosem, přidáme máslo, žloutek a vejce, vypracujeme vláčné těsto, necháme 1 hodinu v chladu odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát silný 2-3 mm, vykrájíme hvězdičky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dosvětla
4. Vychladlé hvězdičky vždy dvě slepíme k sobě pikantním džemem a poléváme bílou čokoládovou polevou, případně zdobíme nějakým cukrářským zdobením.

Příprava polevy z bílé čokolády:
1. Cukr rozvaříme s mlékem a vodou na sirup
2. Do horkého sirupu vmícháme nastrouhanou bílou čokoládu a několik kapek oleje
3. Hmotu utřeme do hladké polevy.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová, volně upraveno ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy