REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové bábovičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená kolečka z lineckého těsta potřené náplní, přiklopená upečenými košíčky z kokosového těsta, nakonec ozdobená polevou a perličkou.


Ingredience:
Na linecké těsto:
180 ghladké mouky
120 gmásla
60 gmoučkového cukru
1 ksvanilkového cukru
1 ksžloutku
Na kokosové těsto:
250 gmoučkového cukru
250 gkokosu
125 gmásla
špetka kypřicího prášku do pečiva
Na náplň:
150 mlmléka
20 mlrumu
100 gmásla
80 gkokosu
80 gmoučkového cukru
80 gdětských piškotů
1 ksvanilkového cukru
Na dohotovení:
50 gbílé čokoládové polevy
cukrové perličky

Postup:

1. Na linecké těsto hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, vanilkový cukr, žloutek, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme kolečka o velikosti formiček na košíčky a pečeme v troubě při 180 °C dorůžova (asi 12 minut), pak necháme na kovové mřížce vychladnout
3. Na kokosové těsto smícháme moučkový cukr s kokosem, na menší kousky nakrájeným změklým máslem, špetkou kypřicího prášku a vypracujeme pevné těsto, pak kousky těsta vmáčkneme do kovových formiček na košíčky a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut, poté necháme trochu vychladnout a vyklopíme
4. Na náplň mléko s kokosem a cukrem krátce povaříme, necháme vychladnout, potom vmícháme na jemno mleté dětské piškoty provlhčené rumem a nakonec smícháme s máslem utřeným s vanilkovým cukrem do pěny
5. Každé kolečko potřeme připravenou náplní, slepíme s kokosovou bábovičkou, povrch ozdobně postříkáme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a ozdobíme perličkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy