REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové bábovičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená kolečka z lineckého těsta potřené náplní, přiklopená upečenými košíčky z kokosového těsta, nakonec ozdobená polevou a perličkou.


Ingredience:
Na linecké těsto:
180 ghladké mouky
120 gmásla
60 gmoučkového cukru
1 ksvanilkového cukru
1 ksžloutku
Na kokosové těsto:
250 gmoučkového cukru
250 gkokosu
125 gmásla
špetka kypřicího prášku do pečiva
Na náplň:
150 mlmléka
20 mlrumu
100 gmásla
80 gkokosu
80 gmoučkového cukru
80 gdětských piškotů
1 ksvanilkového cukru
Na dohotovení:
50 gbílé čokoládové polevy
cukrové perličky

Postup:

1. Na linecké těsto hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, vanilkový cukr, žloutek, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme kolečka o velikosti formiček na košíčky a pečeme v troubě při 180 °C dorůžova (asi 12 minut), pak necháme na kovové mřížce vychladnout
3. Na kokosové těsto smícháme moučkový cukr s kokosem, na menší kousky nakrájeným změklým máslem, špetkou kypřicího prášku a vypracujeme pevné těsto, pak kousky těsta vmáčkneme do kovových formiček na košíčky a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut, poté necháme trochu vychladnout a vyklopíme
4. Na náplň mléko s kokosem a cukrem krátce povaříme, necháme vychladnout, potom vmícháme na jemno mleté dětské piškoty provlhčené rumem a nakonec smícháme s máslem utřeným s vanilkovým cukrem do pěny
5. Každé kolečko potřeme připravenou náplní, slepíme s kokosovou bábovičkou, povrch ozdobně postříkáme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a ozdobíme perličkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Valentýnské müsli snídaně do postele. 4 tipy na romantické recepty

Že každý rok při této příležitosti chodíte na romantickou večeři? To je samozřejmě skvělé! Zkuste však letos svou drahou polovičku překvapit hned na úvod zamilovaného dne a připravte lehkou, ale přitom výživnou snídani až do postele. A protože správná snídaně by měla obsahovat dostatek kvalitních sacharidů, vlákniny a bílkovin, přinášíme vám čtyři tipy na snídaně z müsli.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Tuřín – neprávem zapomenutá zelenina

Tuřín je křížencem vodnice a hlávkového zelí. I když je dobře známý fanouškům kultovního seriálu Černá zmije, který se odehrával v anglickém středověku, tak byl objeven a popsán pravděpodobně až v 17. století ve Švédsku, odkud se rozšířil do Evropy a celého světa. Tuřín je sytý, a hlavně mrazu odolný. A to více než jakákoli jiná zelenina. Díky tomu byl velmi oblíbenou potravou chudých a zejména během světových válek se jednalo o jednoduchou potravinu pro vypěstování i skladování a častou složku jídel. Možná proto, že tuřínu měli všichni už dost, po druhé světové válce vymizel z našich jídelníčků. To je ovšem škoda.

číst dále ...

Poslechněte babičky: Polévka je grunt a v chladném počasí příjemně zahřeje

„Polévka je grunt a maso je špunt,“ také jste to od babičky slýchali? Tak si toto rčení dobře zapamatujte, protože je pravdivé. Polévky působí blahodárně na organismus, v zimě nás příjemně prohřejí a v létě ve své studené formě naopak ochladí. Díky řadě pozitivních účinků na tělo i mysl by měly být polévky součástí každého jídelníčku. Jsou velmi nenáročné na přípravu, a není divu, že si je oblíbili již naši předkové.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy