REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíky z masáků se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kulaté knedlíky s vložkou hub (muchomůrky růžovky), servírované zdobené opečenou cibulkou.


Ingredience:
500 gmuchomůrky růžovky (masáků)
4 ksrohlíky
2 ksvejce
strouhanka
mléko
kmín
pepř
sůl
Na přílohu:
1-2 kscibule
podušené zelí
tuk

Postup:

1. Růžovky rozsekáme na drobné kousky, osolíme a okmínujeme, podusíme na rozpáleném oleji doměkka
2. Rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit, pak je vymačkáme, zbavíme přebytečného mléka, promícháme s podušenými růžovkami
3. Přidáme vejce, hmotu zahustíme strouhankou, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku a vypracuje tužší těsto, z kterého tvoříme koule o velikosti 5-6 cm
4. Knedlíky vhazujeme do vařící vody a vaříme 10 minut až začnou plavat na povrchu
5. Na talíři hotové okapané knedlíky ozdobíme osmaženou cibulkou a podáváme se zelím.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy