Guláš z vepřového masa z plece, arašídových oříšků, cibule, česneku …
Ingredience:
600 g | vepřového masa z plece |
100 g | arašídových oříšků |
3 ks | větší cibule |
2-3 ks | stroužky česneku |
8-10 lžic | oleje |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
mletý černý pepř | |
worcesterská omáčka | |
sůl |
Postup:
1. Na části oleje osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme maso nakrájené na menší kostky a za stálého míchání je po všech stranách opečeme, osolíme a mírně podlité horkou vodou dusíme doměkka
3. Na zbytku oleje osmahneme rozsekané arašídy, v okamžiku, kdy oříšky odstavíme, přidáme mletou sladkou papriku, rozetřený česnek, směs dobře promícháme a nasypeme na měkké maso
4. Nakonec pokrm opepříme, ochutíme solí a worcesterskou omáčku.
Jako přílohu servírujeme dušenou rýži.