Nakrájené kedlubny podušené na cibulovém základě s paprikovou klobásou a hráškem, okořeněné mletou paprikou a pepřem, zahuštěné jíškou, zdobené chilli papričkou, petrželí a červenou cibulí.
Ingredience:
100 g | sterilovaného hrášku |
500 ml | masového vývaru |
2 lžíce | instantní jíšky |
2 lžíce | sádla |
2 ks | paprikové klobásy |
2 ks | kedlubny |
1 ks | cibule |
mletá paprika | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na ozdobení: | |
1 ks | malé červené cibule |
1 ks | chilli papričky |
snítka zelené patrželky |
Postup:
1 Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, paprikové klobásy nakrájíme na kolečka, kedlubny oloupeme a nakrájíme na větší kousky
2. Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti okořeníme mletou paprikou, mírně osmahneme, přidáme nakrájené klobásy, kedlubny, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, až jsou kedlubny téměř měkké
3. Do guláše přidáme okapaný hrášek, jíšku, důkladně rozmícháme, ještě chvíli povaříme, rozdělíme na talíře, ozdobíme očištěnou nadrobno nakrájenou chilli papričkou, kouskem petrželky a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.
Podáváme nasucho s opečenými tousty.