REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustový nákyp s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušená kapusta spolu s mletým masem, v troubě zapečená.


Ingredience:
400 gkapusty
200 gmletého masa
100 ghladké mouky
1 lžičkastaročeského koření
4 lžíceoleje
8 ksstroužků česneku
1 kscibule
tuk a strouhanka na formu
voda
sůl

Postup:

1. Na polovině rozehřátého oleje osmahneme dorůžova oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané utřené stroužky česneku, mleté maso, staročeské koření a dusíme zvolna asi 15 minut ve vlastní šťávě
2. Pak přidáme očištěnou, na menší kousky nakrájenou kapustu, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
3. Zvlášť připravíme z hladké mouky a zbylém oleji světlou jíšku, zalijeme 1/
4 l vody, osolíme, provaříme a smícháme s dušenou směsí, vlijeme do vymazané a vysypané formy, vložíme do trouby a zapečeme při 180 °C dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami, ale chutná i studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy