Na cibulovém základě podušená kapusta spolu s mletým masem, v troubě zapečená.
Ingredience:
400 g | kapusty |
200 g | mletého masa |
100 g | hladké mouky |
1 lžička | staročeského koření |
4 lžíce | oleje |
8 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
tuk a strouhanka na formu | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na polovině rozehřátého oleje osmahneme dorůžova oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané utřené stroužky česneku, mleté maso, staročeské koření a dusíme zvolna asi 15 minut ve vlastní šťávě
2. Pak přidáme očištěnou, na menší kousky nakrájenou kapustu, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
3. Zvlášť připravíme z hladké mouky a zbylém oleji světlou jíšku, zalijeme 1/
4 l vody, osolíme, provaříme a smícháme s dušenou směsí, vlijeme do vymazané a vysypané formy, vložíme do trouby a zapečeme při 180 °C dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami, ale chutná i studený.