REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové uzlíčky s tomatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzlíčky z blanšírovaných listů kapusty naplněné šunkovou nádivkou, servírované s tomatovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksmenší kapusty
3 ksvejce
1 svazekpetrželky
1 svazekpažitky
1 plechovkarajčatového pyré
100 gkrémového sýra
100 gšunky
2 lžíceoleje
cibule
bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Otrhané listy z kapusty 4 minuty blanšírujeme ve slané horké vodě
2. Omytou pažitku a petrželku osušíme, nasekáme na hrubo
3. Šunku nakrájíme na kousky, vejce rozšleháme, přidáme sýr a vše dohladka umícháme, osolíme a okořeníme pepřem
4. Vždy tak 1 lžíci připravené nádivky naplníme do jednotlivých listů, vytvoříme 12 ks uzlíčků, které na konci svážeme pažitkou
5. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na dobře rozpáleném oleji, přidáme rajčatové pyré, několik minut povaříme a podle chuti osolíme a ochutíme pepřem
6. Kapustové uzlíčky necháme v tomatové omáčce asi 10 minut dojít.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je vařená rýže hojně posypaná petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy