Uzlíčky z blanšírovaných listů kapusty naplněné šunkovou nádivkou, servírované s tomatovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 ks | menší kapusty |
3 ks | vejce |
1 svazek | petrželky |
1 svazek | pažitky |
1 plechovka | rajčatového pyré |
100 g | krémového sýra |
100 g | šunky |
2 lžíce | oleje |
cibule | |
bílý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Otrhané listy z kapusty 4 minuty blanšírujeme ve slané horké vodě
2. Omytou pažitku a petrželku osušíme, nasekáme na hrubo
3. Šunku nakrájíme na kousky, vejce rozšleháme, přidáme sýr a vše dohladka umícháme, osolíme a okořeníme pepřem
4. Vždy tak 1 lžíci připravené nádivky naplníme do jednotlivých listů, vytvoříme 12 ks uzlíčků, které na konci svážeme pažitkou
5. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na dobře rozpáleném oleji, přidáme rajčatové pyré, několik minut povaříme a podle chuti osolíme a ochutíme pepřem
6. Kapustové uzlíčky necháme v tomatové omáčce asi 10 minut dojít.
Vhodnou přílohou je vařená rýže hojně posypaná petrželkou.