REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové kuličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mletým masem naplněná kapusta, podušená na cibulovém základě.


Ingredience:
300 ghovězího masa předního
200 gvykoštěného vepřového bůčku
50 gslaniny
4-5 kshousek
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksvětší kapusty
1 ksvejce
3 lžícestrouhanky
mletý černý pepř
sůl
sádlo
vlažná voda
hladká mouka

Postup:

1. Hovězí masa přední a vykostěný vepřový bůček opláchneme, pomeleme spolu s houskami navlhčenými ve vodě
2. Směs dochutíme solí, pepřem, přidáme vejce, strouhanku, jednu nastrouhanou cibuli a vše dobře promícháme
3. Připravíme si velkou kapustu, očistíme ji, zbavíme košťálů a krátce povaříme v osolené vodě, pak ji vyjmeme, ochladíme a rozebereme na jednotlivé listy
4. Listy plníme masovou směsí a balíme do tvaru kuliček
5. V hrnci na horkém sádle osmažíme jednu cibuli nakrájenou nadrobno, vkládáme kuličky a pod poklicí dusíme asi 30 minut
6. Kuličky kapusty vyjmeme ze základu, zbylou šťávu osmahneme, zaprášíme hladkou moukou, mírně osolíme, zalijeme vlažnou vodou a vaříme za občasného promíchání dalších 30 minut, během vaření přidáme stroužky česneku rozetřené spolu se solí
7. Povařenou šťávu přecedíme na kapustové kuličky a přidáme rozškvařenou slaninu, krátce podusíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy