REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapusta s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky povařená kapusta, smíchaná s omáčkou z protlaku a na cibulovém základě opečenou klobásou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1,2 kgkapusty
300 glibové klobásy
70 grajčatového protlaku
4 lžícemásla nebo rostlinného tuku
1-2 lžícehladké mouky
0,5 lčiré polévky z kostky
2 kscibule
sladká paprika
bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kapustu pečlivě očistíme, opereme a rozkrájíme na větší kousky, vložíme ji do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut
2. Zahřejeme 2 lžíce tuku, osmahneme na něm rajčatový protlak s moukou, podlijeme polévkou a za stálého míchání krátce povaříme
3. Osolíme, přidáme pepř a sladkou papriku
4. Kapustu necháme na sítu pořádně okapat a pak ji vmícháme do připravené omáčky
5. Klobásu oloupeme a nakrájíme na proužky, cibuli nakrájíme na větší plátky, obojí opečeme na zbylém tuku, vmícháme do kapusty, ochutnáme, případně osolíme a okořeníme pepřem.

Doporučení:

Jako přílohu k tomuto jídlu servírujeme bramborovou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy