REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krakonošova pivní couračka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Couračka z dušeného zelí s kořením, cukrem a pivem.


Ingredience:
800 mlvody + 2 lžíce
250 mlsvětlého piva
50 gmásla
6 kskuliček černého pepře
4 kskuliček nového koření
1 ksmenší hlávky bílého zelí
1/2 kostkybujónu
1-2 lžičkycukru
sůl

Postup:

1. Bílé zelí rozpůlíme, zbavíme tvrdého košťálu, nakrájíme na nudličky a dáme do hrnce
2. Přidáme tlučené koření, podle chuti osolíme a na másle se 2 lžícemi vody vydusíme do poloměkka
3. Pak přidáme cukr, zalijeme vodou s 1/
2 kostkou bujónu a vaříme doměkka
4. Nakonec přilijeme světlé pivo, necháme přejít varem a podáváme se sladkým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy