REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kávové knoflíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené knoflíky z mouky, másla, mandlí a dalších ingrediencí, naplněné bílou čokoládou a ozdobené čokoládou tmavou.


Ingredience:
200 ghladké mouky
150 gmásla
75 gmoučkového cukru
50 gmletých mandlí
2 lžičkyinstantní kávy
1/4 lžičkysoli
1 ksvejce
Na náplň:
100 gbílé čokolády
Na zdobení:
50 gtmavé čokolády

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, soli, vejce, změklého másla, instantní kávy a na jemno mletých mandlí vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice
2. Z vychladlého těsta odebíráme kousky velké asi 2 cm, vytvarujeme z nich kuličky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, prstem vytlačíme do každé kuličky důlek a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dorůžova (asi 10 minut)
3. Upečené knoflíky necháme vychladnout, pak naplníme důlky rozpuštěnou bílou čokoládou a dozdobíme tenkými proužky rozpuštěné tmavé čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy