REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kávové oválky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené oválky z lineckého těsta slepené kávovou náplní, zdobené marcipánovými kávovými zrny.


Ingredience:
450 ghladké mouky
280 gmásla
140 gmoučkového cukru
1 lžičkastrouhané citronového kůry
4 ksžloutků
hladká mouka na vál
Na kávovou náplň:
1 lžičkainstantní kávy
4 lžícerumu
120 gmásla
120 gmoučkového cukru
120 gdětských piškotů
1 ksbalíčku vanilkového cukru
Na kávová zrna:
1 lžičkainstantní kávy
1 lžičkakakaa
50gmaripánové hmoty

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, žloutky, vodu, promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které dáme na 2 hodiny do ledničky
2. Mezitím si připravíme kávovou náplň; do mísy dáme na jemno mleté dětské piškoty, přidáme změklé máslo, vanilkový i moučkový cukr, instantní kávu, rum a vše dobře propracujeme
3. Odleželé těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm, vykrájíme z něho oválky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme dorůžova (asi 6 minut) 4. Pak vždy 2 oválky slepíme kávovou náplní (2 lžíce náplně dáme stranou)
5. Marcipán prohněteme s instantní kávou a kakaem, vytvarujeme malé oválky, tupým nožem je lehce nakrojíme do tvaru kávového zrna a zbylou náplní je přlepíme do středu oválků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy