Houbařská klasika, která lze připravit i z jiných druhů hub než z ryzců. Výborný je houbový kaviár také z podzimních čirůvek, nebo například z mladých hříbků.
Ingredience:
500 g | ryzců borových (pravých) nebo smrkových |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | větší cibule |
mletý černý pepř | |
citronová šťáva | |
mletý kmín | |
worchestr | |
sádlo | |
sůl | |
Na ozdobu: | |
cherry rajčátka | |
petrželka |
Postup:
- Očištěné ryzce nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme, na sádle dusíme, až se odpaří všechna voda.
- V rendlíku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, až začne zlátnout, slijeme tuk, necháme vychladnout.
- Na mašince umeleme vychladnuté ryzce s cibulí a stroužky česneku. Směs ochutíme citronovou šťávou, worchestrem , mletým černým pepřem a solí.
- Mažeme na topinky, ozdobíme petrželkou a plátky cherry rajčátek.
Text i foto: D. Marounek