REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kari nádivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečenou krůtu můžeme plnit různými nádivkami, tato je připravená z libového vepřového masa, slaniny, drobků z krůty a dalších ingrediencí, ochucená kari kořením, pepřem a solí.


Ingredience:
Rozpis na naplnění jedné větší krůty:
500 glibového vepřového masa
50 gslaniny
2 ksvejce
1 ksžloutek
1 kscibule
1 ksjádra z meruňky
3 lžícesmetany
1 šálekstrouhanky
játra a srdce z krůty
kari koření
pepř
sůl

Postup:

1. Na masovém strojku umeleme vepřové maso, srdce a játra, jádro meruňky i oloupanou cibuli
2. Kostičky slaniny dáme rozškvařit a přidáme je k pomletému masu spolu se 3 žloutky a strouhankou
3. Osolíme, okořeníme kari a pepřem, přilijeme smetanu, promícháme
4. Na nakonec do nádivky lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy