REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné nádivkové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíčky z mletého masa, cibule, jablka a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova a servírované například k pečené drůbeži.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
40 gbílé strouhanky
30 gmásla
3 ksstroužků česneku
2 kssnítky tymiánu
1 ksbobkového listu
1 kscibule
1 ksjablka
3 lžícenasekané petrželky
2 lžícenasekané šalvěje
nastrouhaná kůra z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V pánvičce rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, špetku soli, bobkový list, lístky tymiánu a opékáme asi 10 minut, aby cibule změkla 2. Přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, opékáme další minutu, pak sundáme z tepla a necháme zchladnout
3. Potom vyndáme bobkový list, přidáme mleté vepřové maso, oloupané, jádřince zbavené, na hrubo nastrouhané jablko, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, na drobno nasekanou petrželku i šalvěj, strouhanku a dobře vše promícháme
4. Podle chuti osolíme, opepříme a ze směsi vytvarujeme 16 koulí, které dáme na plech a v troubě pečeme při 190 °C dozlatova (40 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy