Knedlíčky z mletého masa, cibule, jablka a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova a servírované například k pečené drůbeži.
Ingredience:
500 g | mletého vepřového masa |
40 g | bílé strouhanky |
30 g | másla |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | snítky tymiánu |
1 ks | bobkového listu |
1 ks | cibule |
1 ks | jablka |
3 lžíce | nasekané petrželky |
2 lžíce | nasekané šalvěje |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V pánvičce rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, špetku soli, bobkový list, lístky tymiánu a opékáme asi 10 minut, aby cibule změkla 2. Přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, opékáme další minutu, pak sundáme z tepla a necháme zchladnout
3. Potom vyndáme bobkový list, přidáme mleté vepřové maso, oloupané, jádřince zbavené, na hrubo nastrouhané jablko, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, na drobno nasekanou petrželku i šalvěj, strouhanku a dobře vše promícháme
4. Podle chuti osolíme, opepříme a ze směsi vytvarujeme 16 koulí, které dáme na plech a v troubě pečeme při 190 °C dozlatova (40 minut).