REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové vejce s mangem a Baileys

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pořádáte garden party a přemýšlíte nad tím, jaký dezert v parném letním dni hostům nabídnout? Vyzkoušejte například toto exotické menu a sáhněte po mangu, připravte si neobyčejné karamelové vejce.


Ingredience:
200 gkaramelové čokolády
200 gbílé čokolády
100 gmanga
350 mlsmetany ke šlehání
1,2 dclBaileys
jeden lusk vanilky
citronová kůra z půlky citrónu

Postup:
  1. Nejprve si vytvořte mangové pyré. Mango nakrájejte na kousky, přidejte vodu a rozmixujeme v husté pyré, které vložte do formy ve tvaru vaječného žloutku a nechte zamrazit.
  2. Bílou čokoládu vložte do hrnce spolu se 150 ml smetany, citronovou kůrou, 1 dcl Baileys a rozpusťte ve vodní lázni. Směs promíchejte a nechte vychladnout. Následně vyšlehejte se zbytkem smetany a spojte v hladkou pěnu. Tu nalijte do poloviny formy na větší vejce, přidejte mražené mangové pyré, dolijte pěnou a nechte celé zamrazit.
  3. Karamelovou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, zamražené vajíčko nabodněte na párátko či špejli, celé ponořte do čokolády a nechte zatuhnout.
  4. Jakmile čokoláda zatuhne, rozbijte vajíčko o talíř, přelijte Baileys a ihned servírujte.
Poznámka:

Recept podle šéfkuchaře Jana Punčocháře, zdroj: www.stock.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy