REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové oválky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dorůžova upečené oválky z celozrnné mouky, mletých oříšků, cukru, másla, kakaa, vajec a citronové kůry, ozdobené krémem a rozpuštěnou čokoládou.


Ingredience:
Na dohotovení:
Na těsto:
210 gcelozrnné jemně mleté mouky
140 gmletých lískových ořechů
2 ksvajec
140 gmásla
70 gmoučkového cukru
1 lžícekakaa
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
Na krém:
250 gmásla
1 ksslazeného kondenzovaného mléka
čokoláda na vaření

Postup:

1. Konzervu kandovaného mléka ponoříme do hrnce s vodou, 3 hodiny ji neotevřenou vaříme a pak necháme vychladnout
2. Z celozrnné mouky, na jemno mletých lískových ořechů, moučkového cukru, změklého másla, kakaa, rozklepnutých vajec a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladu odpočinout
3. Pak vyválíme tenký plát, vykrájíme z něho oválky, rozložíme na plech, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dorůžova
4. Zkaramelizované mléko prošleháme s máslem, potom krémem naplníme cukrářský sáček, ozdobíme jím oválky a necháme v lednici ztuhnout
5. Nakonec smočíme v rozpuštěné čokoládě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy