REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové obláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pusinky z bílkové pěny slepené karamelovým krémem, nakonec posypané instantní směsí.


Ingredience:
210 gcukru krupice
4 lžícestudené vody
3 ksbílků
Na karamelový krém:
250 gmásla
1 ksplechovky slazeného kondenzovaného mléka
Na ozdobení:
instantní nápoj Caro

Postup:

1. V rendlíku svaříme polovinu krupicového cukru se studenou vodou na hustý sirup, ze kterého se dělají malé bublinky
2. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně do něho zašleháme zbylý cukr, pak přidáme sirup a šleháme, dokud nevznikne pevná bílková pěna
3. Pak bílkovou pěnu přendáme do cukrářského sáčku s vroubkovaným nástavcem a na plech vyloženým pečicím papírem nastříkáme malé pusinky, které sušíme v troubě vyhřáté na 100 °C zhruba 40 minut
4. Uzavřenou plechovku kondenzovaného mléka vaříme 3 hodiny ponořenou v hrnci s vodou, necháme vychladnout a pak obsah plechovky vyšleháme se změklým máslem
5. Nakonec pusinky spojíme po dvou připraveným karamelovým krémem a lehce posypeme instantní směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy