Pusinky z bílkové pěny slepené karamelovým krémem, nakonec posypané instantní směsí.
Ingredience:
210 g | cukru krupice |
4 lžíce | studené vody |
3 ks | bílků |
Na karamelový krém: | |
250 g | másla |
1 ks | plechovky slazeného kondenzovaného mléka |
Na ozdobení: | |
instantní nápoj Caro |
Postup:
1. V rendlíku svaříme polovinu krupicového cukru se studenou vodou na hustý sirup, ze kterého se dělají malé bublinky
2. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně do něho zašleháme zbylý cukr, pak přidáme sirup a šleháme, dokud nevznikne pevná bílková pěna
3. Pak bílkovou pěnu přendáme do cukrářského sáčku s vroubkovaným nástavcem a na plech vyloženým pečicím papírem nastříkáme malé pusinky, které sušíme v troubě vyhřáté na 100 °C zhruba 40 minut
4. Uzavřenou plechovku kondenzovaného mléka vaříme 3 hodiny ponořenou v hrnci s vodou, necháme vychladnout a pak obsah plechovky vyšleháme se změklým máslem
5. Nakonec pusinky spojíme po dvou připraveným karamelovým krémem a lehce posypeme instantní směsí.