REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr opečený na oleji, podušený na cibuli a mandlích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra opečené na oleji, podušené spolu se smetanou, cibulí a plátky mandlí.


Ingredience:
600 gkapra
80 gsmetany (šlehačky)
80 gmandlí
80 goleje
60 gcibule
40 gmásla
mletý pepř
zelená petrželka
citrón
sůl

Postup:

1. Očištěné, omyté čtyři porce kapra osušíme, osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, necháme asi 2 hodiny odležet
2. Maso vložíme na rozpálená olej a po obou stranách opečeme dočervena
3. Přidáme máslo, na plátky nakrájené, oloupané mandle, nadrobno nakrájenou cibuli
4. Krátce vše podusíme, zalijeme smetanou a znovu povaříme se zbylou citrónovou šťávou.

Doporučení:

Takto připravený kapr skvěle chutná s opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy