REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kangaroo murgenella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečené marinované plecko z klokana, nakrájené na plátky a servírované ozdobené čerstvým ovocem.


Ingredience:
600 gplecka z klokana
10 kshřebíčků
sůl
Na marinádu:
2 lžícesvětlé sójové omáčky
2 lžícetekutého medu
1/2 lžičkychilli koření
2 ksvětší stroužky česneku
šťáva z 1 ks pomeranče
Na ozdobení:
čerstvé ovoce (mango, meloun, pomeranč, broskev ...)

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu; nastrouhaný nebo prolisovaný česnek smícháme s medem, sójovou omáčkou, šťávou z pomeranče, chilli kořením a solí, necháme chvíli stát
2. Do plecka z klokana na několika místech napícháme hřebíčky, maso osolíme a potřeme marinádou
3. Zprudka plecko ze všech stran opečeme, pak zdroj tepla zmírníme, maso mírně podlijeme vodou a pečeme doměkka, během pečené klokaní maso přeléváme výpekem a případně mírně podléváme vodou
4. Z pečeně vyjmeme hřebíčky, maso nakrájíme na plátky a servírujeme ho hojně obložené různými kousky čerstvého ovoce.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme nejlépe vařenou divokou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy