V celku upečené marinované plecko z klokana, nakrájené na plátky a servírované ozdobené čerstvým ovocem.
Ingredience:
600 g | plecka z klokana |
10 ks | hřebíčků |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžíce | světlé sójové omáčky |
2 lžíce | tekutého medu |
1/2 lžičky | chilli koření |
2 ks | větší stroužky česneku |
šťáva z 1 ks pomeranče | |
Na ozdobení: | |
čerstvé ovoce (mango, meloun, pomeranč, broskev ...) |
Postup:
1. Nejprve si připravíme marinádu; nastrouhaný nebo prolisovaný česnek smícháme s medem, sójovou omáčkou, šťávou z pomeranče, chilli kořením a solí, necháme chvíli stát
2. Do plecka z klokana na několika místech napícháme hřebíčky, maso osolíme a potřeme marinádou
3. Zprudka plecko ze všech stran opečeme, pak zdroj tepla zmírníme, maso mírně podlijeme vodou a pečeme doměkka, během pečené klokaní maso přeléváme výpekem a případně mírně podléváme vodou
4. Z pečeně vyjmeme hřebíčky, maso nakrájíme na plátky a servírujeme ho hojně obložené různými kousky čerstvého ovoce.
Jako přílohu podáváme nejlépe vařenou divokou rýži.